ŠPORTNO DRUŠTVO STRELICA

Športno društvo Strelica je bilo s Statutom ustanovljeno leta 1999. Za ustanovitev društva smo se odločili predvsem iz razloga, da bi v občini Tržič dali še večji in boljši poudarek na športnih dejavnostih ter športnemu izobraževanju mladine. Tako se je društvo takoj vključilo v organizacijo in izvedbo mednarodnih tekem na tekaških rolkah ter rekreativnemu smučarskemu teku.

V svojem dolgoletnem delovanju je Športno društvo Strelica uspešno organiziralo že 20 mednarodnih tekmovanj na tekaških rolkah, ki se je vsako leto odvijalo na območju občine Tržič. Vsako leto se je omenjenega tekmovanja udeležilo zelo veliko tekmovalk in tekmovalcev iz Slovenije ter tudi drugih evropskih držav (Hrvaška, Italija, Avstrija, Nemčija, Slovaška, Rusija, …). Prireditev je bila zelo odmevna, zato si jo je ponavadi ogleda kar veliko število gledalcev. Lahko pa omenimo še to, da je bilo to tekmovanje največje, ter tudi eno izmed najbolje organiziranih v Sloveniji na tem področju.

Prav tako pa je v letu 2022 potekal tudi že 29. Smučarski tek gospodarstevnikov, diplomatov in politikov na Pokljuki, kateri tudi spada pod organizacijo Športnega društva Strelica. Tekmovanja se udeleži veliko tujih diplomatov, slovenskih in evropskih politikov ter gospodarstvenikov.

V zimskem času Športno društvo Strelica organizira tudi skupinske in individualne tečaje smučarskega teka. Lokacije so različne in so odvisne od snežnih razmer. Najbolj priporočljiva terena, tako za začetnike, kakor tudi rekreativce, pa sta Pokljuka in Rateče.

V poletnem času pa so na sporedu rekreativni pohodi v sredogorje in organizacija kolesarskih izletov po Sloveniji. Organiziramo tudi celodnevni izlet na Dolgo njivo za otroke iz socialno ogroženih družin in jim skušamo na takšen način polepšati njihove poletne počitnice.


                                                                                                                                             mag. Klemen Grašič
                                                                                                                                                 vodja marketinga